Connect Cultures

TRAINING, COACHING & ADVIES

Ervaringen 

Frank Kortmann, emeritus hoogleraar transculturele psychiatrie, Radboud Universiteit Nijmegen

" Afgelopen 2 jaar heb ik Diana leren kennen als een enthousiaste en gedreven professional op het gebied van interculturele communicatie, die mensen in beweging krijgt. Ik heb samen met haar een aantal consultaties gedaan voor de Pompestichting waarbij wij hebben meegedacht hoe de instelling de communicatie en psychiatrische behandeling van cliënten zouden kunnen verbeteren vanuit cultureel perspectief. In de omgang is Diana ontspannen en weet mensen om haar heen te motiveren. Ze heeft een sterkte ambitie, is daadkrachtig en oplossingsgericht. Ze is in staat om haar wetenschappelijke kennis en ervaringen uit de praktijk om te zetten naar goede lezingen en effectieve trainingen. Maar tevens kan ze goed schakelen tussen verschillende rollen en taken in het contact met verschillende mensen en doelgroepen. Diana is prettig, leerzaam en inspirerend om mee samen te werken. Ik zou haar ten zeerste aanbevelen voor advies of training waarbij interculturele vaardigheden vereist zijn, succes gegarandeerd!" 

 

 Wetenschappelijke thema lezingen Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht 2016 tot 2018

" Ik heb het programma ervaren als interactief, overzichtelijk en afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. De docent baseerde haar programma op de behoeften van de groep. Een rustige, heldere, prettige en enthousiaste docente."  

Georgiana, CTP Veldzicht

 " Open, interactief en grondig! Als ik alles alleen had moeten uitzoeken was ik daar nooit in geslaagd. Door het volgen word je gedwongen om tijd vrij te maken om hierover na te denken." 

Deelnemer, CTP Veldzicht

" Veel informatie die goed te begrijpen was en ik heb meer kennis over verschillen in cultuur. Het is een interessant onderwerp wat enthousiast wordt gepresenteerd." 

 Deelnemer, CTP Veldzicht         

" Zeer divers en van alle markten thuis. Ruimte voor verzoeken. Diana is een zeer bevlogen, enthousiasmerende en betrokken professional. De lezingen zijn inhoudelijk sterk wetenschappelijk onderbouwd en praktisch toepasbaar."

Neri Busbroek, hoofdbehandelaar CTP Veldzicht

 " Diana is bevlogen, betrokken en kan goed aansluiten bij wat de cursisten nodig hebben." 

Marit Entrop, CTP Veldzicht

" Ik heb het programma als plezierig en leerzaam ervaren. We konden aangeven welk team we wilden behandelen. Het was leerzaam en boeiend, maar ook leuk." 

Deelnemer, CTP Veldzicht

 

Gastcollege ROC Tilburg Zorg en Welzijn 2013
" Diana heeft een gastcollege interculturele communicatie gegeven op het ROC Tilburg BBL 3e jaars niveau 4. Vooraf had ik Diana de leervragen van de groep gemaild. Zij heeft hierop een duidelijk en inspireerde les gegeven van 90 minuten, wat goed aansloot bij de vraag van de groep. Diana haar levens- en werkervaring maakt dat de groep geconcentreerd en aandachtig bij de les bleef." 
Ans van Gorp docente MZ ROC Tilburg 

Consultatie patiënt forensische psychiatrie geboren in Libanon 2019

" De belangrijkste vraag was het meer zicht krijgen op de culturele factoren die van invloed konden zijn op de bejegening en behandeling die wij als behandelteam niet zagen of ons in elk geval niet bewust van waren. De consultatie heeft het behandelteam meer bewust gemaakt van culturele factoren en daarmee kan er nu meer rekening gehouden worden in de behandeling en bejegening. Het is goed om je bewust te zijn van culturele aspecten binnen de behandeling en bejegening en middels een analyse door een expert. Hierdoor krijg je meer kennis en kan de behandeling en begeleiding beter aansluiten bij de patiënt. Diana heeft een prettige werkwijze en maak vooral gebruik van haar expertise! " 

Wendy Gaertner GZ psycholoog in een TBS kliniek 

Training culturele aspecten bij ziektebeleving en de dagelijkse praktijk

" Diana heeft ons in 2 dagdelen meegenomen in de boeiende materie van ons eigen cultuur en andere culturen. In ons werk hebben we te maken met mensen van verschillende culturele achtergronden, die niet altijd op dezelfde manier met ziekte en het vinden van werk omgaan zoals ik dat zou verwachten vanuit mijn eigen cultuur. Ik heb inzicht gekregen in verschillende vormen van cultuur, en wat hiervan de gevolgen zijn voor hoe mensen tegen ziekte aankijken. Dit helpt mij om in mijn werk meer alert te zijn op hoe ik mensen met een andere culturele achtergrond kan begeleiden in hun zoektocht naar werk. Diana is een prettige persoon die veel kennis heeft over cultuur, en ze kan het op een leuke boeiende manier presenteren. Hier kan ik weer mee verder in de dagelijkse praktijk! "

Annemarie Nieuwenhout, arbeidsdeskundige en eigenaar Nieuwe Koers