Diana Thomas 

Trainer, coach en adviseur 


Ik ben altijd al nieuwsgierig en geïnteresseerd geweest in mensen, waar dan ook ter wereld! Ik reis graag en ben dol op mensen ontmoeten. Ieder mens in de wereld is verschillend en uit zich dan ook op zijn of haar eigen wijze. Dit geldt niet alleen voor verschillende landen, maar ook binnen één land zelf kan sprake zijn van verschillende culturen. Het Westen van Nederland is immers niet hetzelfde als het Oosten van Nederland, toch?

Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik gaan werken in de geestelijke gezondheidszorg als sociotherapeute, veelal in multiculturele groepen. Het viel mij op dat er binnen mijn werk in de gezondheidszorg (TBS, GGZ) onvoldoende stilgestaan wordt bij al die verschillende culturen van cliënten en de invloed hiervan op hun behandeling. Na mijn specialisatie Interculturele Communicatie aan de Universiteit van Tilburg, sta ik hier meer bij stil. En ik wil graag bereiken dat andere professionals dit ook meer gaan doen. Met als doel de hulpverlening aan cliënten naar een hoger niveau te tillen.

Nu combineer ik 20 jaar ervaring in de zorg met de kennis van mijn studie en geef ik presentaties, lezingen, workshops en consultaties over de invloed van cultuur. Ik merk dat veel professionals in de zorg zich niet realiseren hoeveel invloed de culturele achtergrond van een cliënt heeft op de communicatie, methodieken, interventies, sociaal netwerk, gedrag, conflicten en werkhouding. Hier wil ik professionals bewust van maken en leren hoe je hier in de praktijk op de juiste wijze mee omgaat en de communicatie verbetert.